חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

האם מותר לאכול בתשעת הימים מאכל צמחוני דמויי בשר או לשתות מרק פרווה בטעם בשר העשוי מאבקת מרק?

תשובה:

אבקת מרק פרווה בטעם בשר- מותרת אף בתשעת הימים כי אינה בשר ממש. הוא הדין למאכלים צמחוניים דמויי בשר כגון מוצרי סויה. 
מי שחייב לאכול בשר לצורך רפואה, יאכל בשר עוף וישתדל להפסיק מכך עד ז' באב.

(מכל מקום, השנה רוב מעדות המזרח נוהגים להקל בחומרות "שבוע שחל בו" בשל דחיית תשעה באב).

פוסק: הרב מרדכי אליהו הראשון לציון

ספר: מאמר מרדכי

מקור: מועדים, פרק כה סעיפים לז- לח

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: תשעת הימים

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה