חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

מה הדין אם הניח מאכל בשרי על כלי חלבי?

תשובה:

אם השתמשו בטעות בכלי חלב למאכל בשרי, או להיפך, אם המאכל והכלי היו קרים המאכל יהיה מותר ואת הכלי יש לשטוף היטב במים לא חמים.
אם אכל מאכל שומני (גלידת שמנת חלבית), בכפית בשרית, אם הכפית הייתה קודם נקייה משומן הבשר הגלידה מותרת ואת הכפית יש לשטוף היטב עם חומרי ניקוי.
אם הניחו בשר על כלי חלב, או גבינה על כלי בשרי, והמאכל או הכל היה חם בחום של 45 c, ישאל שאלת מורה הוראה.

פוסק: הרב יצחק יעקב פוקס

ספר: הכשרות תשס"ב

מקור: פרק י סעיף סז - ע

תשובה נוספת:

מי שבטעות השתמש בכלי חלבי למאכל בשרי או  להיפך, אם המאכל והכלי לא היו חמים המאכל מותר
ואת הכלי מדיח במים ודיו  אם המאכל היה שומני כגון שמרח חמאה בסכין בשרי, אם הסכין היה נקי משיירי בשר החמאה מותרת והסכין ישטוף היטב בסקוטש ברייט ואמה, ואם הסכין לא היה נקי משיירי בשר יש לזרוק את החמאה שנתלכלכה משיירי הבשר.

אם המאכל או הכלי היו חמים וכל שכן אם שניהם היו חמים בחום של ארבעים ושלש מעלות צלזיוס ומעלה דין המאכל והכלי תלויים בפרטים רבים האם הכלי היה בן יומו או לא והאם המאכל והכלי היו חמים או רק אחד מהם והאם החום היה למטה או למעלה האם היה רוטב או לא ויש לשאול חכם בכל מקרה על כל פרטיו.

פוסק: הרב יעקב וולף

ספר: דיני המטבח היהודי

מקור: פרק ה עמודים 41-42

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: בשר וחלב

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה