חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

האם האוכלים חלב עכו"ם בשהותם בחו"ל, כיצד ינהגו לגבי מוצרי חלב (לא כולל גבינות קשות תוספות של פירות שוקולד וכד') איך מבחינים לגבי מייצבים ?

תשובה:

גבינות רכות (קוטג' וגבינות למריחה) – יש מן הפוסקים שצמצמו את היקפה של הגזרה על גבינות הגויים. לדעתם, הגזרה כוללת דווקא גבינות קשות, ואילו הגבינות הרכות (קוטג' וגבינות למריחה) לא נאסרו. הסיבה לחילוק היא, שגבינות אלו מיוצרות בעזרת מחמצות שונות (תרביות חיידקים), ואין מעמידים אותן באנזים שבו משתמשים להעמדת הגבינות הקשות.[1] לעומתם, יש פוסקים שטענו שאין לחלק בין גבינות קשות לרכות, כי הגזרה כוללת את כל הנקרא גבינה.[2] גופי הכשרות בעולם הנוהגים להתיר חלב נכרים לכשרות רגילה כדלעיל, מקילים גם בגבינות רכות, אלא אם כן ידוע שמכניסים בהן רכיבי מזון אסורים.


[1]  שו"ת אגרות משה יו''ד א,נ; שם ב, מח; מהדרין ז, הרב ג'ורבל, עמ' כז.

[2]  ערוך השולחן שם.

 

פוסק: הרב אלישיב קנוהל והרב שמואל אריאל

ספר: ואכלת - ושבעת

מקור: פרק ג עמוד 51

תשובה נוספת:

בשאלה זו שאלנו את הרב זאב וייטמן הרב של תנובה, להלן תשובתו:
בדרך כלל מייצבים לא בעייתיים מלבד כמובן ג'לטין שעשוי ברוב המקרים מעורות חזיר.
אבל תמיד עדיף לבדוק מול רשימות הקהילה המקומית או של הכשרות המקומית ובמידה ואין אפשרות כזו לבדוק את שמות המייצבים (לפעמים זה מופיע תחת מספרי  E אך ניתן בקלות לדעת מה הכוונה בכל מספר כזה).

כמו כן שאלנו את הרב אורן דובדבני, להלן תשובתו:
תיתכן בעייה עם מרכיבים כמו. E471 או E472.

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: חוץ לארץ

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה