חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

אלו דברים אין צורך לבערם בפסח כיוון שאינן חמץ אולם יש להצניעם?

תשובה:

דברים שאין לזרוק בפסח - פסח תשע"ח
נצטווינו מן התורה לבער החמץ מרשותנו קודם הפסח, במוצרים שלהלן אין בהם חמץ, ולכן אין צורך לבערם. אך לפי שלא נעשו בפיקוח כשרות לפסח, ישאירם בביתו במקום מוצנע ויכלילם במכירת החמץ. הרשימה מתיחסת למוצרים תוצרת הארץ בלבד. אגוזים, אבקת אפיה, אבקות מרק (באבקת מרק פטריות נמצא במוצר קמח שעדין לא נגע במים) אורז, אינסטנט פודינג, אלכוהול תוצרת הארץ. במבה, בשר, ביצים. ג'לי, גלידות (פרט לאלה המצויין בהן תערובת חמשת מיני דגן או מוצריהם או גלוטן,) גרעיני חיטה, גבינות, גרעינים ושאר פיצוחים (למעט קבוקים) בהכשרים של העדה החרדית, שארית ישראל והרב לנדא - הקמח להדבקת המלח הוא קמח תפו׳׳א. על שאר ההכשרים צריך לברר. גריסים, גפילטע-פיש בהשגחת הערה החרדית בלבד. דבש, דגים טריים ומצוננים, או שלמים קפואים (פילטים למיניהם בואקום יש לחשוש לחמץ), דגים מעושנים, דיסת קורנפלור (דייסות דגנים הן חמץ גמור.) חרדל, חלב סויה, חלווה, חיטה לבישול. טחינה, טפיוקה. יין, ירקות מיובשים, חומץ סינטטי, חומץ הדרים, חומץ תפוחים. כמון. מים, מיץ לימון, מרגרינה, משקאות קלים ודיאט (למעט בירה שהוא חמץ גמור.) משקאות חריפים - תוצרת הארץ בלבד ובהכשר העדה החרדית והרב רובין בלבד (למעט ויסקי שהוא חמץ גמור) מיונז. מזון תינוקות - תחליפי חלב-אם (סימילק מטרנה בייבילק וכד׳), מלח. נקניקים פרווה בשרי - בהשגחת הבד"ץ בלבד. סוכר, סוכר – וניל, סילאן, סובין, סולת, סרדינים בשמן. עופות, עמילן (היכן שמצוין עמילן לרוב זה עמילן תירס, קמח תפו׳׳א או טפיוקה. עמילן חמץ מצויין: מכיל גלוטן) עלי דפנה, פלפל אנגלי. פירות יבשים (לדר חמץ), פריכיות אורז בהכשר העדה החרדית בלבד פרט לאלה המצויים בהם תערובת חמשת מיני דגן. צבעי מאכל (צימקאו) ציפורן, צ׳יפס, צייקו. קופסאות שימורים, קצפת צמחית, קטשופ, קינואה, קמח*, קפה שחור, קפה נמס ומגורען מכל הסוגים, קפה דגנים - חמץ גמור, קקאו. רוטב סויה, ריבות, שיבולת שועל (קוואקר) (למעט - דיסת שיבולת שועל), שלוה תפוחה (חיטה תפוחה – של חברת אשבול.) שוקו ושוקולד, שמני אכילה  (שמן נבט חיטה אינו חמץ), שום, שקדים, שומשום (קטניות), שומשום עם זעתר הנמכר באריזות הינו חמץ גמור,שמרים. תבלינים. *אמר לי הגר"ח קניבסקי שכך היתה דעתו של החזו"א גם מקמח מחיטה לתותה. ᴥᴥᴥ משרד הבריאות מחייב לציין במוצרי המזון "רגישות לאלרגנים." במידה וישנה הצהרת יצרן על המוצר שאינו מכיל גלוטן, המוצר איננו חמץ, ואין צורך לבערו, אך כיוון שלא נעשה בפיקוח כשרות לפסח. ישאירם בביתו במקום מוצנע, ויכלילם במכירת החמץ. רשימה זאת נערכה בידי מומחה הכשרות הרב יוסף זריצקי, לפסח תשע"ח בלבד כל הערות ושאלות נוספות ינתנו ע"י הרב בטלפון: 8484044-054

מקור: הרב יוסף זריצקי

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: פסח

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה