חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

אלו דברים אין צורך לבערם בפסח כיוון שאינן חמץ אולם יש להצניעם?

תשובה:

דברים שאין לזרוק בפסח - פסח תשע"ח
נצטווינו מן התורה לבער החמץ מרשותנו קודם הפסח, במוצרים שלהלן אין בהם חמץ , ולכן אין צורך לבערם . אך לפי שלא נעשו בפיקוח כשרות לפסח, ישאירם בביתו במקום מוצנע ויכלילם במכירת החמץ. הרשימה מתיחסת למוצרים תוצרת הארץ בלבד . אגוזים, אבקת אפיה, אבקות מרק ( באבקת מרק פטריות נמצא במוצר קמח שעדין לא נגע במים) אורז , אינסטנט פודינג , אלכהול תוצרת הארץ . במבה, בשר, ביצים . ג'לי, גלידות ( פרט לאלה המצויין בהן תערובת חמשת מיני דגן או מוצריהם או גלוטן ,) גרעיני חיטה, גבינות, גרעינים ושאר פיצוחים ( למעט קבוקים) בהכשרים של העדה החרדית , שארית ישראל והרב לנדא - הקמח להדבקת המלח הוא קמח תפו׳׳א. על שאר ההכשרים צריך לברר. גריסים, גפילטע-פיש בהשגחת הערה החרדית בלבד. דבש, דגים טריים ומצוננים, או שלמים קפואים ( פילטים למיניהם בואקום יש לחשוש לחמץ), דגים מעושנים, דיסת קורנפלור ( דייסות דגנים הן חמץ גמור .) חרדל, חלב סויה , חלווה , חיטה לבישול . טחינה, טפיוקה . יין, ירקות מיובשים, חומץ סינטטי, חומץ הדרים, חומץ תפוחים . כמון . מים, מיץ לימון, מרגרינה, משקאות קלים ודיאט ( למעט בירה שהוא חמץ גמור .) משקאות חריפים - תוצרת הארץ בלבר ובהכשר העדה החרדית והרב רובין בלבד ( למעט ויסקי שהוא חמץ גמור) מיונז . מזון תינוקות - תחליפי חלב-אם ( סימילק מטרנה בייבילק וכד׳), מלח . נקניקים פרווה בשרי - בהשגחת הבד"ץ בלבד . סוכר, סוכר – וניל, סילאן, סובין, סולת, סרדינים בשמן . עופות, עמילן ( היכן שמצוין עמילן לרוב זה עמילן תירס, קמח תפו׳׳א או טפיוקה. עמילן חמץ מצויין: מכיל גלוטן) עלי דפנה, פלפל אנגלי . פירות יבשים ( לדר חמץ), פריכיות אורז בהכשר העדה החרדית בלבד פרט לאלה המצויים בהם תערובת חמשת מיני דגן . צבעי מאכל ( צימקאו) ציפורן, צ׳יפס, צייקו. קופסאות שימורים, קצפת צמחית, קטשופ, קינואה, קמח*, קפה שחור, קפה נמס ומגורען מכל הסוגים, קפה דגנים - חמץ גמור, קקאו. רוטב סויה, ריבות, שיבולת שועל ( קוואקר) (למעט - דיסת שיבולת שועל), שלוה תפוחה ( חיטה תפוחה – של חברת אשבול .) שוקו ושוקולד, שמני אכילה ( שמן נבט חיטה אינו חמץ), שום, שקדים, שומשום ( קטניות), שומשום עם זעתר הנמכר באריזות הינו חמץ גמור,ש מרים . תבלינים . *אמר לי הגר"ח קניבסקי שכך היתה דעתו של החזו"א גם מקמח מחיטה לתותה . ᴥᴥᴥ משרד הבריאות מחייב לציין במוצרי המזון" רגישות לאלרגנים . " במידה וישנה הצהרת יצרן על המוצר שאינו מכיל גלוטן, המוצר איננו חמץ, ואין צורך לבערו , אך כיוון שלא נעשה בפיקוח כשרות לפסח. ישאירם בביתו במקום מוצנע ,ויכלילם במכירת החמץ . רשימה זאת נערכה בידי מומחה הכשרות הרב יוסף זריצקי ,לפסח תשע"ח בלבד כל הערות ושאלות נוספות ינתנו ע"י הרב בטלפון: 8484044-054

מקור: הרב יוסף זריצקי

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: פסח

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה