חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

עירוב תבשילין על שום מה??

תשובה:

ביום טוב שחל בערב שבת, לא אופים, לא מבשלים ולא מכינים בו כל מאכל לצורך שבת שחל ביום למחרת.
אבל, אדם שמכין תבשיל ופת בערב יום טוב וסומך עליו שיהא בהכנה זו תחילת הכנה לצורכי שבת, ממשיך ומבשל, אופה ומכין כל מאכל ביום טוב לצורך השבת. ותבשיל זה נקרא עירוב תבשילין.
לכתחילה, יש להכין את התבשילים לעירוב בערב יום טוב ולא לפני כן. בדיעבד, אם הכין את התבשילים לפני ערב יום טוב, יכול לסמוך עליו ולעשותם בערב יום טוב לעירוב.

פוסק: הרב יהושע ישעיה נויבירט

ספר: שמירת שבת כהלכתה מהדורה ג' תש"ע

מקור: פרק ב, סעיף יא

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: יום טוב

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה