חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

כיצד מכשירים כיריים גז לפסח?

תשובה:

נוהגים להכשיר את החצובה בליבון קל, או לצפות בנייר כסף עבה את הברזלים שעליהם עומדים הסירים.
את שאר הברזלים שאינם נוגעים בסירים, וכן את משטח האמייל שמתחת לחצובה, ואת ראשי הגז יש לנקות היטב משאריות אוכל, ואחר כך להבעיר בחום גבוה את הלהבות למשך כחצי שעה.
כיריים חשמליות מנקים היטב ומחממים על חום גבוה למשך חצי שעה.
כיריים קרמיות, הנראות כזכוכית אטומה שמניחים עליהם ישירות את הסירים, הכשרתם בניקוי וחימום על החום הגבוה ביותר למשך חצי שעה.

פוסק: הרב אליעזר מלמד

ספר: פניני - הלכה

מקור: פסח פרק יא סעיף ג

תשובה נוספת:

כיריים של גז- ינקה היטב את כל החלקים, את החצובות יש ללבן ליבון קל, יש לערות מים רותחים על מכסה הגז, הכפתורים ומושב הכיריים. בנוסף טוב לצפות את מושב הכיריים, הכפתורים והחצבות בנייר כסף.
כיריים חשמליים - ינקה את כל החלקים היטב ויצפה את כל חלקיו בנייר כסף.

פוסק: הרב מרדכי אליהו הראשון לציון

ספר: מאמר מרדכי

מקור: מועדים פרק ה סעיף עח וראה שו"ת רב פעלים ד או"ח סי' יז ושו"ע תנא' סעיף ד ורמ"א

תשובה נוספת:

החצובה שהיא הברזל שאצל האש, שמניחים עליה את הסיר, יש לנקות היטב ולהגעילם ברותחין, ואם עירה מכלי ראשון הוכשרה בכך. וכן את המבערים של הגז יגעילם אחרי ניקוי היטב.

פוסקים: הרב יצחק יוסף, הרב עובדיה יוסף

ספר: ילקוט יוסף קצוש"ע - תשס"ו

מקור: חלק ב סימן תנא סעיף כא

תשובה נוספת:

הרוצה להכשיר כיריים חשמליות או קראמיות לפסח, ינקה את הכיריים, לאחר מכן ידליקם על דרגת החום הגבוהה עד שנייר יישרף במגע עמם. לגבי המשטח שסביב הכיריים, אם הוא בא במגע עם הסירים והאוכל אזי צריך לערות עליו מים רותחים, ואם לא די לנקותו.

פוסק: הרב אלישיב קנוהל והרב שמואל אריאל

ספר: ואכלת - ושבעת

מקור: מכשירים לבישול מזון עמוד 110

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: פסח

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה