חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

כיצד מכשירים מנגל בטיול?

תשובה:

כיוון שאיננו יודעים מי השתמש לפנינו במנגל השייך לרבים, ואין באפשרותנו לבדוק מה שמו על המנגל עד עתה, האם רק בשרים כשרים או שמא חלילה הונח על רשת המנגל גם בשרים שאינם כשרים. לפיכך עלינו להכשיר את רשת המנגל.

דרך ההכשרה: לימדונו חכמים ש"כבולעו כך פולטו", היינו: כפי תשמישו של הכלי, כך דרך הכשרו. יש כלים הבולעים ברתיחה, יש בהשריה ויש בליבון, ובהתייחס לחומר ממנו עשוי הכלי, הכשרו המיוחד לו.

כלים שמשתמשים בהם במגע בחום האש עצמה ללא מים או רוטב, כגון: שיפודים ורשתות לצליית בשר וכן רשת המנגל – הכשרתם על ידי ליבון קשה, היינו: העמדתם באש או בגחלים עד שיאדימו או עד שתתקלף קליפתם החיצונית. במילים אחרות הנחת הרשת על הגחלים בחום רב. יש לציין כי במקרה כנידוננו שאנו עושים ליבון, אין צורך בהמתנה של עשרים וארבע שעות בטרם הליבון (בניגוד להגעלה). לאחר הכשרת הרשת ניתן להשתמש במנגל הציבורי.

פוסק: הרב אלחנן נפתלי פרינץ

ספר: שו"ת אבני דרך

מקור: חלק ח סימן תקמ

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: כשרות

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה