חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

כיצד מכשירים לפסח את השיש והכיור של המטבח?

תשובה:

לגבי שיש:
מאחר שקשה ללבן ברזל את השיש ויש חשש שהשיש ינזק, לכן נוהגים להסתפק בעירוי מים רותחים על השיש. כמו כן אפשר לצפות את השיש בשעוונית או נייר כסף עבה כדי לחצוץ בין השיש לכלי פסח. כמו כן לא להתחיל להשתמש בשיש למאכלי פסח בלא שיעברו 24 שעות מהפעם האחרונה שהשתמשו על השיש במאכלי חמץ חמים. המחמירים מערים מים רותחים על השיש וגם מניחים שעוונית או ניר כסף עבה.
לגבי כיור:
מנהג א'  המקלים מנקים היטב את הכיור ומערים עליו ועל כל חלקיו מים רותחים.
מנהג ב' המחמירים בנוסף לנקיון ולעירוי מים רותחים בכיור, מניחים בתוך הכיור קערה מפלסטיק, או שעוטפים את הכיור בניר כסף עבה כדי לחצוץ בין הכיור שבלע חמץ לבין כלי פסח.

פוסק: הרב אליעזר מלמד

ספר: פניני - הלכה

מקור: פסח, הכשרת המטבח סעיף 1

תשובה נוספת:

בני ספרד -  מעיקר הדין די לנקות את השיש והכיור היטב, אולם נהגו לערות עליהם מים רותחים מכלי ראשון או לעוטפם בנייר כסף עבה, וצריך לייבש את הכיור קודם העירוי, וכן ליתן חומר פוגם בסדקים והחריצים או לעוטפם בנייר כסף עבה.

פוסק: הרב אופיר יצחק מלכא

ספר: הליכות מועד

מקור: פסח, פרק ב סעיף יא וראה אור לציון ח"ג פ"ה תשובה יא, וכן חזון עובדיה, פסח עמוד קס

תשובה נוספת:

ניתן להכשיר את השיש עם קיטורית כיון שעוצמת החום של קיטורית קרובה למאה מעלות.

פוסק: הרב דב ליאור

ספר: דבר חברון - שו"ת בהוצאת מכון רבני יישובים קרית ארבע

מקור: אורח חיים סימן תפה

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: פסח

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה