חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

האם חייבים להפריש חלה מבצק של סופגנייה?

תשובה:

א) חיוב הפרשת חלה חל בזמן עשיית הבצק (עבה) המיועד לאפיה. לגבי בצק המיועד לבישול או טיגון בשמן עמוק קיימת מחלוקת האם חייבים להפריש לכן השפתי כהן (יורה דעה שכ"ט, ד') פוסק שיש להחמיר להפריש בלי ברכה או לאפות מעט מהבצק ואז להפריש בברכה (כאשר כמות הקמח בבצק היא בשיעור המחייב). לביבות מבלילה רכה שמטגנים אותן בשמן עמוק לא צריך להפריש חלה. 
ב) המשנה ברורה פוסק (קס"ח, ע"ה) שכאשר בצק מיועד לבישול או טיגון בשמן עמוק אז גם כאשר אכלו כדי שביעה לא מברכים ברכת המזון אלא ברכת על המחיה.

 

 

ספר: הרבנות הראשית לישראל - הנחיות

מקור: הרב חגי בר גיורא, אתר ישיבה

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: חנוכה

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה