חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

האם מותר לשתות וודקה תוצרת נכרית?

תשובה:

רוב מותגי הוודקה היוקרתיים ידועים ככשרים.
 וודקה בטעמים חייבת גם היא כשרות מפני שלא כל המותגים כשרים.  (וודקה חייבת כשרות מיוחדת לפסח).



הסבר:

בעבר רוב הוודקה יוצרה מסלק,
תפוחי אדמה או תירס; כיום רוב הוודקה האיכותית
מיוצרת מחיטה או שעורה ) Absolut השוודית,
Grey Goose הצרפתית, Van Gogh ההולנדית(.
ישנן מעט סוגי וודקה המיוצרים מחומרים אחרים
Chopin( הפולנית- מתפוחי אדמה או Wyborowa
- משיפון. ועל כן וודקה ללא כשרות לפסח
היא חמץ. וודקה ללא תוספות כלשהן מוחזקת
ככשרה וכאלה הם רוב מותגי הוודקה המפורסמים
בעולם. אולם כיום קיימים בשוק האלכוהול עשרות
מותגי וודקה בטעמים העלולים להיות בעייתיים
מבחינת הכשרות בגלל תמציות הטעם שנוספו
להם. כך למשל לגבי הוודקה פינלדניה )הוודקה
הנצרכת ביותר בישראל(: רוב המותגים של פינלנדיה
כשרים, אולם Filandia Blackcurrant, Finlandia
Cranberry וכן Finlamdia Lime אינם כשרים
כיוון שאין וודאות שאין הם מכילים מרכיבים שאינם
כשרים. 

פוסק: הרב דוד סתיו והרב אורן דובדבני - ארגון רבני צהר

ספר: צהר לכשרות בחו"ל

מקור: עמודים 18-19

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: כשרות

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה