חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

האם מותר לטחון מאכלים שרגילים לטחונם במטחנה ביום טוב?

תשובה:

אוכלין שרגילים לטחונם במטחנה, כמו בשר, דגים ומצה, הדרך הרצויה היא להכינם מבעוד יום. אם לא עשה כן, מותר לטחונם במטחנת מטבח (אך לא במטחנה הפועלת על חשמל, ולא במכונת טחינה של חנווני שטוחנים בה כמויות גדולות). כאשר טוחן בשר ודגים, יעשה זאת בשינוי, כמו לטחון אותם על גבי נייר או על גבי מפה, ולא לתוך כלי. בטחינת קפה, טוב להימנע משימוש במטחנה בכל אופן, ואילו בדברי מאפה מתבואה טחונה, כמו מצה, מותר בשעת הצורך לטחון במטחנה גם בלי כל שינוי.

פוסק: הרב יהושע ישעיה נויבירט

ספר: שמירת שבת כהלכתה מהדורה ג' תש"ע

מקור: פרק ז, סעיף ז

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: יום טוב

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה