חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

האם מותר לאכול בפסח ממתקים שיש בהם גם תערובת של קטניות?

תשובה:

שוקולדים וממתקים שיש בהם קטניות שבטלות ברוב, אף שכתוב עליהם שהם כשרים לפסח לאוכלי קטניות בלבד, מצד הדין גם מי שנמנע ממאכלי קטניות רשאי לאוכלם, מפני שנתערבו לפני הפסח, ובטלו ברוב. בנוסף לכך מדובר בדרך כלל בשמנים המופקים מקטניות, ודעת כמה מגדולי הפוסקים שמנהג איסור קטניות לא חל על שמני קטניות. אמנם כיוון שיש מחמירים בזה, גופי הכשרות כותבים עליהם שהם כשרים לאוכלי קטניות בלבד.

פוסק: הרב אליעזר מלמד

ספר: פניני - הלכה

מקור: פסח פרק ט סעיף ו הובא גם בהלכה יומית ישיבת הר ברכה

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: פסח

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה