חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

האם וכיצד יש לנפות קמח מחשש לחרקים וכו'?

תשובה:

לפני השימוש צריך לנפות את הקמח מחשש לנגיעות. גם קמח הנשמר במקרר צריך ניפוי. הנפה צריכה להיות צפופה - לפחות בצפיפות המכונה 60 מש (60 חורים לאינץ' - מקובל לקרוא לנפה זו 'נפת משי'). חלק מסוגי הקמח המלא ניתן לנפות גם כן בנפה כזו, אם כי הניפוי נמשך מעט יותר זמן. סוגים אחרים של קמח מלא לא יעברו בנפה כזו, ונצטרך להסתפק בנפה פחות צפופה. לכן כדאי מאד לקנות קמח כזה כשהוא טרי עד כמה שאפשר, ולשומרו בקירור מייד עם הקנייה. טחנות מסוימות מקפידות על ניקוי המכונות לעתים קרובות ושמירת הקמח בקירור מייד לאחר הטחינה, וקמח כזה אין צורך לנפות. שמירת הקמח במקפיא טובה יותר, אך אם הקמח היה באויר הפתוח למשך זמן לפני הכנסתו למקפיא כבר יתכן ויש בו ביצים של חרקים שונים והוא דורש ניפוי. רק קמח שהוכנס מיד אחרי הטחינה למקפיא פטור מניפוי. 

פוסק: הרב אלישיב קנוהל והרב שמואל אריאל

ספר: ואכלת - ושבעת

מקור: זהירות מחרקים עמוד 205. יש לעיין בפרטים נוספים בספר

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: כשרות

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה