חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

האם חובה להפריד בין בשר וחלב בשימוש בסקוטש שנועד להדיח ולנקות כלים?

תשובה:

סקוטש אשר ניקו בו כלי חלבי, לא ישתמשו בו גם לניקוי כלי בשרי, שהרי עשויים להישאר בו פירורים שנדבקו בו וקשה להסיר את הפירורים שנדבקו עליו, ולכן עשוי להיות מכשול אם לא ניקו היטב היטב מכל הפירורים וכו'. אומנם אם משתמש בחומר ניקוי חריף (לא סבון כלים רגיל) אשר פוסל ופוגם לגמרי את הפירורים שנדבקים בו אזי אין איסור.
מאידך, מותר להשתמש בו במים צוננים לעיתים רחוקות, אבל לא בקביעות.

פוסק: הרב ישראל מאיר וייל

ספר: השולחן כהלכתו

מקור: סימן ב סעיף כו וראה הערה עו

תשובה נוספת:

מותר להשתמש באותו ננס או סקוטש בריט לכלים בשריים וחלביים כאחת וזאת מחמת שמשתמש בהם עם חומר נקוי שפוגמו.

פוסק: הרב עובדיה יוסף

ספר: שו"ת מעין אומר בעריכת הרב יהודה נקי - מפסקי מרן הרב עובדיה יוסף

מקור: חלק ד פרק א סעיף כא

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: בשר וחלב

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה