חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

כיצד צולים כבד?

תשובה:

כאשר צולים כבד יש להקפיד שלא  לצלות אותו עם בשר אחר ולא עם ירקות. כמו כן אין להניח עליו תוך כדי הצלייה כבדים נוספים. צולים את הכבד עד שיהא ראוי לאכילה כתוצאה מהצליה וגם ניכר שיתייבש מבחוץ. לאחר  הצלייה מסירים את הכבד ומדחים אותו שלוש פעמים במים. לבני ספרד אין צורך בהדחה. כמו כן מנהג אשכנז שלא לחתוך את הכבד לאחר שהוסר מהאש כל עוד הוא חם.
לבני אשכנז השיפוד שנצלה עם הכבד צריך ליבון אם כונתו להשתמש בו לבשר אחר.

פוסק: הרב יצחק יעקב פוקס

ספר: הכשרות תשס"ב

מקור: פרק ט סעיפים צג- צו

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: כשרות

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה