חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

האם קינואה נכלל באיסור בקטניות?

תשובה:

אין להכליל את הקינואה בגזירת קטניות.

פוסק: הרב רחמים ברכיהו - טלמון

ספר: רב שיח

מקור: חלק א סימן סז וראה אגרות משה, או"ח ח"ג סימן סג

תשובה נוספת:

יש מחמירים ויש מתירים באם קינואה נכלל באיסור קטניות בפסח, הנוהגים כמתירים עליהם לשים לב שלא מעורב בו מיני דגן.

הערה מקדימה:
האגרות משה (או"ח, ג, סג) סובר לענין קטניות שרק מין שידוע שהיה בתקופת הגזירה נאסרו והינם בכלל האיסור, ולא מה שנתחדש אחר כך.

מאידך, באיסור קטניות כלולים המאכלים הבאים:
אורז, אספסת, אפונה, דוחן, חומוס, חילבה, חמניות, חרדל, כוסמת (גרצ'קע, גריקא ולא כוסמין שהם מין דגן), כורכום,כרשינה, לוביה, לוף, סויה, ספיר, עדשים, פול, פלסילוס, פרגין, פשתן, קטנית, קימל כמון, קנבוס, שעועית, שומשום, תורמוס, תירס, תילתן, תמרינד, הודי. גם מוצרים העשוים מקטניות אלו כלולים, כגון קורנפלקס, קורנפלור המופקים מתירס ופריכיות אורז. החרדל והפשתן אינם קטניות אלא שנהגו לאסרם מפני שגדלים בשרביטים כדוגמת קטניות.
לגבי בוטנים נהגו בירושלים ובמקומות רבים שלא לאוכלם ומי שלא יודע אם נהגו במשפחתו להחמיר בהם רשאי לאוכלם.
קמח תפוחי אדמה מותר בפסח כיוון שזה לא היה בזמן האיסור באירופה.
לענין שמן בפסח ראה שאלה אחרת באתר זה.
ראה דיון לגבי קינואה גם  http://www.toraland.org.il/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%91%D7%9E%D7%A2%D7%92%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A0%D7%94/%D7%A4%D7%A1%D7%97/%D7%94%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%90%D7%94-%D7%91%D7%A4%D7%A1%D7%97.aspx#.VQSIpdKsW4I


פוסק: הרב אליעזר מלמד

ספר: פניני - הלכה

מקור: פסח, מנהג קטניות סעיפים ד-ו ובהערות וראה גם אג"מ,או"ח,ג',סג. וראה גם "אמונת עתיך" תשס"ז גליון 67-71

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: פסח

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה