חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

כיצד נעשית הגעלת כלים?

תשובה:

יש לנקות את הכלי כולל את הידיות שיש לפרק את הברגים כדי להוציא את שיירי המזון וכשקשה לעשות זאת, אפשר להשרות את מקום הידיות באקנומיקה וכו', בכל מקרה יש להמתין 24 שעות משעת בליעת האיסור,
 המים צריכים להיות רותחים ממש (תנאי לכלי שבלעו ברמה של כלי ראשון על האש). יש להכניס את הכלי למספר שניות, לאחר מכן לשטוף אותו מידית במים קרים.
פעמים הכנסת הכלי מקררת מעט את המים והם מפסיקים לרתוח, יש לכן להשהות את הכלי במים עד שיחזרו לרתוח. כלי שלא ניתן להכניסו בבת אחת למים, ניתן להגעיל חציו ואחר כך את חציו השני. 

פוסק: הרב אליעזר מלמד

ספר: פניני - הלכה

מקור: פסח, הגעלת כלים סעיף 10-12

תשובה נוספת:

כמו כן יש ליזהר מלהגעיל כלי בשר וכלי חלב ביחד אלא אם כן אחד מהם אינו בן יומו. לכן עדיף שלא להגעיל כלי בן יומו. כמו כן לא יניח כלים רבים לתוך כלי על מנת להגעילם ביחד אם נוגעים זה בזה.

פוסק: הרב חיים דוד הלוי

ספר: מקור חיים השלם

מקור: חלק ד' פרק קפו סעיפים כג- כד

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: פסח

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה