חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

כיצד יש לנהוג בשימוש בתנור אפיה שיש בו שני תאים?

תשובה:

כאשר אין אפשרות לקנות תנור אפיה לשימוש של סוג אחד, אזי עדיף לקנות תנור אפיה שיש בו שני תאים (כאשר כל תא מהווה יחידה יציקתית נפרדת) מאשר תנור שיש בו רק תא אחד. בתנור בעל שני תאים יש להקצות תא אחד לבשרי ותא אחד לחלבי. ראוי לייחד את התא התחתון לחלב, כיוון שבמאכלי חלב יש בדרך כלל פחות זיעה ואדים.
יש לשים לב שלא יהיה פתחי איוורור בגב התנור העשויים להעביר אדים בין התאים.

פוסק: הרב יצחק יעקב פוקס

ספר: הכשרות תשס"ב

מקור: פרק א הלכה לג וראה פרטים נוספים בהערות, וראה השלחן השלם, פרק יג סעיף א

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: כשרות

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה