חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

האם מותר להשתמש באותו תנור לבשר וחלב?

תשובה:

לצורך שימוש באותו תנור לבשרי וחלבי יש צורך בשלושה תנאים:
תבניות שונות.
בסוף האפיה להשאיר את התנור דולק על המקסימום עוד 20 דקות, או אפשר להסיק את התנור  אחרי הפסקה לקראת האפייה מהמין השני.
הפסקה של 24 שעות בין לבין.
בשעת הדחק  אפשר לסמוך על החימום ללא הפסקה.

פוסק: הרב יעקב. מ. הלוי פיגנבוים

ספר: אלה חמדה שו"ת

מקור: חלק א סימן קטו

תשובה נוספת:

אם  צריך לאפות תוך 24 שעות, יוכל לנקות את התנור לאחר האפיה  של העוגת גבינה, בחומר הפוגם את התנור כ- 20 דקות במידת חום של 250 מעלות ואח"כ יוכל לצלות שם בשר והוא הדין להפך אם צלה בשר ורוצה אחר כך לאפות עוגת גבינה.

פוסק: הרב בניהו דיין

ספר: שו"ת דברי בניהו

מקור: חלק טו סימן ל וראה גם שו"ת יביע אומר ח"ה יו"ד סימן ז, וכן שו"ת קול אליהו תופיק חיו"ד סימן ב, וכן ישכיל עבדי ח"ז סימן ד ועוד

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: בשר וחלב

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה