חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

האם מותר להשתמש באותו תנור לבשר וחלב?

תשובה:

לצורך שימוש באותו תנור לבשרי וחלבי יש צורך בשלושה תנאים:
-תבניות שונות.
-בסוף האפיה להשאיר את התנור דולק על המקסימום עוד 20 דקות, או אפשר להסיק את התנור  אחרי הפסקה לקראת האפייה מהמין השני.
-הפסקה של 24 שעות בין לבין.
בשעת הדחק  אפשר לסמוך על החימום ללא הפסקה.

פוסק: הרב יעקב. מ. הלוי פיגנבוים

ספר: אלה חמדה שו"ת

מקור: חלק א סימן קטו

תשובה נוספת:

אם  צריך לאפות תוך 24 שעות, יוכל לנקות את התנור לאחר האפיה  של העוגת גבינה, בחומר הפוגם את התנור כ- 20 דקות במידת חום של 250 מעלות ואח"כ יוכל לצלות שם בשר והוא הדין להפך אם צלה בשר ורוצה אחר כך לאפות עוגת גבינה.

פוסק: הרב בניהו דיין

ספר: שו"ת דברי בניהו

מקור: חלק טו סימן ל וראה גם שו"ת יביע אומר ח"ה יו"ד סימן ז, וכן שו"ת קול אליהו תופיק חיו"ד סימן ב, וכן ישכיל עבדי ח"ז סימן ד ועוד

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: בשר וחלב

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה